REOL hakkında..


Son zamanlarda, Reol'ün kliplerini fark ettiyseniz, kamera açıları, video efektleri, albüm içeriklerindeki yeni eklenen müzik yapımcılarını, Youtube'a koyduğu her şarkıda REOL değil de, Reol olarak koyuşu tüm bunların sebebi köklü bir değişikliğe gitmiş olmalarından.
REOL grubu 1,5 yıl önce kuruldukları zamanda, Reol vocal, Giga müzik aranjmanı ve Okiku video düzenleyici ve yönetmeniydi.
Birlikte No Title ve Gokusaishiki'yi oluşturdular.
Bu zamana kadar birlikte bir sürü iş yaptılar. Toy's Factory şirketiyle anlaşıp bu noktadan sonra Sigma'yı çıkarttılar ve ilk kliplerini çıkarttılar.
Ve konserler başladı. Fakat aynı zamanda kendi aralarında süregelen bir uyumsuzluk baş gösterdi. Yine de, omuzlayarak çalışmalarına devam ettiler. 3 parçadan oluşan Endless Ep'yi çıkardılar. Ama uyumsuzluk ve anlaşmazlık iyice baş gösterdi. Araştırdığıma göre grup ilerleme kaydetmediğini düşünüyordu. Özellikle Okiku kendini bu konuda kötü hissediyordu. Hatta ilk gruptan ayrılmayı kendisi teklif etmiş.
Bunu duyduklarında Giga ve Reol elbette karşı çıkmışlar. REOL bu üçlü olmadan düşünülemezdi sonuçta. Ama Okiku kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyordu. Aynı şekilde Giga'da kendi çalışmalarına ağırlık vermeyi düşünüyordu.
Beraber Endless Ep'nin son konserlerine çıktılar. Konserler sırasında aralarında geçen tiyatral konuşmaları izleyiciler anlatıyor.
Son konserde Reol Okiku'yu öpmüş ve ayrılmak istemediğini söylemiş. Daha sonra sakinleştiğinde çok utandığını söylemişler.
Ve Giga'da kendi parçasını seslendirdiği sırada sesi boğuklaşmış ve Reol ona 'Ağlama,' demiş.
Okiku röportajlarda Giga ve Reol'dan farklı olduğundan, ayrılmaları gerektiğini düşündüğünü söylemiş.
Ayrıca kendisi, gerekli gelişmeleri gösterdikten ve kendini kanıtladıktan sonra kesinlikle Reol ve Giga'ya geri dönüş teklifi yapacağını söylemiş. 
Reol konser sırasında ağlamış ama güçlü durması gerektiğini söylemiş.



Ve şimdi Reol, Reol olarak klip çıkartıyor. Toy's Factory ile anlaşması da sona erdi ve Victor Entertainment ile anlaşma yaptı.
Giga hala albümlere katkıda bulunsa da, ben bu üçlünün eksikliğini o kadar çok hissediyorum ki... Özellikle Okiku'yu gerçekten seviyordum. Şimdilerde Video klipleri daha farklı. Artık Reol her klipte boy gösteriyor ama daha karanlık bir atmosferi var ve birşeyler hep eksik gibi hissediyorum. Başka müzik gruplarıyla iş yapıyor, Kyouku Shu ve Jijitsujo albumleri çıktı. Şarkılar on numara ama gerçekten de eksik olan bir şeyleri hissediyorum.

Umarım Okiku geri döner...
Az önce Reol instagram'da canlı yayındaydı. Yanında Giga vardı ama Okiku yoktu. Kendisine Okiku'nun nerde olduğunu sorduğumda onun hayatta karaokeye gelip de şarkı söylemeyeceğini söyledi. İşin aslı, Okiku'nun iyice uzaklaştığını düşünüyorum... Üzülüyorum...  

Yorumlar