- ONE PUNCH MAN DALGASI! -


Evet arkadaşlar, sonunda Nio'da One Punch Man'i izledi. Peki nasıl bu anime diye soranları duyar gibiyim. Bense şöyle diyeceğim. ' Hemen Başla!!'

İşin aslı ben pek bu tarz animeler izlemedim. Zaten bu kadar fazla beğendiğimden tanıtım yapayım dedim. Düşüncelerimi paylaşmadan olmazdı. Benim gibi, romantizm, yaoi, dramatik ve slice-of-life izleyen bir otaku için One Punch Man ilginç bir geçiş oldu.


Peki nedir bu animenin konusu? *Tabi ki tek bir yumruğuyla kötüleri deviren iyilik timsalimiz, sempatik kahramanımızın başına gelen olaylar!*

Sizlere çok fazla spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım. Öncelikle burada geçen dünyada ordan burdan türemiş bir çok canavar ve bir sürü kahraman var. Bu kahramanlar C, B, A ve S olmak üzere sınıflandırılmış. Ve bizim kahraman olmak uğruna bir profesör gibi saçlarını heba etmiş safasaf kahramanımız gündelik hayatında önüne gelen canavarları eğlence amaçlı yok ediyor. Fakat onun canını sıkan tek şey tek bir yumruğuyla güçlü güçsüz tüm canavarları yok etmesi. Sizde izlediğinizde fark edeceksiniz. Fazla güçlü olmak da Çok Sıkıcı!

Ve şimdi gelelim karakterlere!


- Saitama -

Saitama'mız daha önce pek sık görmediğim bir saf kişilikli, korkusuzlukla dolu ve güçlü bir karakter. Uzun zamandır düşmanlarını tek bir yumrukla indirmişliğin getirdiği bir umursamazlık var üzerinde. Fakat o boş vakitlerinde televizyonun karşısında, üzerinde pijamasıyla aylaklık edip, poposunu kaşıyabilirken, bir bakmışsınız üzerinde sarı komedi bir kıyafetle bir atom bombasını bile tek bir yumrukla devirebilecek güçte, canavar avlıyor! Ve bunun sonrasında genelde onu elinde alışveriş poşetleri ile eve giderken görüyoruz.


Saitama'y izlerken onun kel olmasına ve komik, sıradan çizimlerine karşın, ona sempati duyduğunuzu ve içinizin sıcacık olduğunu hissedeceksiniz.


Bunu dedim çünkü ona çok adaletsiz davranılacak! aha verdim spoilerı =) Yani, kendisi dünyasındaki en güçlü kahraman olmasına rağmen o, C ranklı!! :D Tam bir adaletsizlik. Ha, adaletsizlik derken, ona kötü davranılan o sahneleri izlerken ellerimi yumruk yumruk yapmış yaşlı gözlerle izlediğimi hatırlarım. Sizlerde böyle olacaksınız eminim. Fakat o bunların hepsini büyük bir olgunlukla karşılayacak ve sizlerde o anda Saitama'ya Shishou! diyeceksiniz =))




Gelelim bir sonraki önemli kahramanımıza 

Cyborgların Prensi!!!!

- Genos -


Bu animeyi, ağzımdan sular aka aka izlettiren oğlan bu işte! Yaw sen nasıl bir şeysin! Daha önce bu kadar göz alıcı bir karakter gördünüz mü? Benim aklım karman çorman oldu!

Evet şimdi de Genos'u tanıyalım. Genos 15 yaşlarında bir doktor tarafından Cyborg'a dönüştürülmüş bir insan. Biraz acıklı bir geçmişi var, bunu size anime de anlatacaktır.

Kendisi şu anda 19 yaşlarındaydı sanırım. Bu çocuk o kadar baş döndürücü ki paraya kıyıp figürlerini falan alabilirim. ya da odamın tüm duvarlarını boy boy posterleriyle kaplayabilirim. Ya da bir boy yastık da fena olmaz! Ehe Ehe =)

Animede bu genç delikanlı bir olaya karışır ve Saitama onun hayatını kurtarır. bundan sonra Genos onu hocası beller ve peşinden ayrılmaz. Bu ikiliyi izlerken Genos'un çalışkan bir öğrenci havasını ve Saitama'nın ona olmayan bir şeyleri öğretmeye çalışırkenki hallerini izlerken oldukça eğleneceksiniz. Üstelik Genos S Ranklı!! OMG falan filan :D Fakat Genos kendisi S rank olsa da ustası Saitama'nın kendisi ve diğerlerinin çok daha üstünde olduğunun farkında! Bu ikili sizleri samimiyetleriyle boğabilirler! =)

Evet anime bu ikisinin başından geçenleri anlatıyor. Animede dikkatimi çeken bir kaç karakteri de küçük küçük sizlere göstermek isterim.

Telepat'a Merhaba deyin!
Anime de dikkatimi çeken karakterlerin birisi bu telepat kız. Biraz chibi, biraz huysuz, fazlasıyla güçlü fakat bunu kötü amaçlar için kullanmayı düşünmeyen birisi.
İşin aslı karakteri az da olsa dikkatimi çekse de bu kızda dikkatimi çeken en önemli şey gücü. Size şöyle söyleyeyim bu kızda inanılmaz bir güç ve potansiyel var! 

                                                                Ve Gizemli İdolümüz

 

Evet My darlingtachi =) Anime de dişlerimi gıcırdatan, kim lan bu oğlan dedirten bir karakter. Kendisi A seviye bir kahraman olsa da söylediği sözler ve ilginç hareketleri ile sadece A seviye olmadığını hissettiriyor. Anime de bu kahraman oldukça gizemli tutulmuş. Merak etmedim değil. Ayrıca yakışıklı ve gizemli olsa da nedense sinir bozucu. :/
Bakın bir de şöyle bir karakter var. bunu sonlarda ve sadece bir kez gösterdiler sanırım. İsmini bile bilmiyorum ya da unuttum o derece silik bir karakter yani. Fakat hem kahraman hem de kötülük hissi yayan bir kadındı. Hımm....



Bu yaratığın çizimleri çok hoşuma gitti söylemeden edemedim =) Özellikle yüz çizimleri bana Claymore kadınlarını anımsattı. benden tam puan aldı böylece! =)


Bu çocuğu gördüğümde verdiğim tepki, Saitama'nın verdiği tepkiyle aynı =) Bu arada Saitama o zamanlar gerçek kahraman değil ve saçları var ve saçlı hali de yabana atılcak gibi değil!!

+ Ha.. Acaba yardım etsem mi? Ama hiçte sevimli değil! :) :)

Evet arkadaşlar benden bu kadar umarım sizlere yardımcı olmuş biraz fikir aşılamışımdır. İzlemek için kararsız olanlar bu yazıyı okuyup karar verebilirler ama benden söylemesi kaçırmayın!!


Yorumlar