Amigurumi, Akrilik Taş, Akrilik Tablolar Bakım Rehberi

 

Selamlar bu yazımızda sizlere satın aldığınız Amigurumi ya da Akrilikle süslenmiş Taş ve Tablolar hakkında bilgilendirme yapacağım. 



AKRİLİK TAŞ VE TABLOLAR

Orijinal sanat, yalnızca parasal olarak değer verilen bir yatırım değildir. Resminiz sadece bugün izleyenler tarafından değil, gelecek nesiller tarafından da takdir edilecektir. Akrilik tabloların yağlı boya tablolara göre daha uzun ömürlü olması beklenir ve eskimeye karşı daha dirençli olduğu düşünülür. Yani yağlı boya tablolara göre daha az çatlak oluştururlar ve basınca daha dayanıklıdırlar.

Akrilik resimlerimin tümü, destek için ahşap bir sedye çerçevesine sabitlenmiş pamuklu veya keten bir tuval üzerine boyanmıştır. Kanvas normalde çeşitli boya katmanları uygulanmadan önce yüzeyine uygulanan bir veya daha fazla hazırlık katmanına sahiptir. Boya tamamlandıktan ve imzalandıktan sonra, boyayı toz ve kir birikiminden korumak için son su bazlı saten vernik uygulanır.

 Resminizin/Taşın bakımı: 

YAPMA:

Kalıcı girinti hasarı oluşturabileceğinden, gergin kanvasın ön veya arka yüzeyine herhangi bir sert nesnenin baskı yapmasına izin vermeyin. Saklarken veya aktarırken, kanvas yüzeylerinin boyanmasını veya çökmesini önlemeye dikkat edin. Bir tabloyu tutmanız veya hareket ettirmeniz gerektiğinde, boya yüzeyine veya tuvalin arkasına dokunmaktan kaçının. Tuvalin arkasına herhangi bir baskı uygulamayın (parmakla bile olsa) - bu yapılırsa bir süre sonra boyada çatlaklar oluşması muhtemeldir.

Kanvas tablonuz bir bölgede hafifçe gerilir veya ezilirse, bazen kanvasın arka tarafına (boyasız tarafı) su püskürtmek esnemeyi/çekmeyi küçültebilir. Girintinin ne kadar şiddetli olduğuna bağlıdır. Bunu kendiniz yapmaktan emin değilseniz, bir profesyonele yaptırın.

 Resmin şömine gibi bir ısı kaynağının üzerine yerleştirilmesi tavsiye edilmez. Yayılan ısının verdiği zarara ek olarak, ısıyla birlikte yükselen kir de hasara neden olabilir. Tabloların banyo veya duşu olan bir oda gibi nemli bir ortama asılması önerilmez. Hızlı çevresel dalgalanmalar tabloya zarar verecektir.

Boyalarda kullanılan kaçak boyalar ve renklendiriciler, bu tür ışığa maruz kaldığında sonunda renk değiştireceğinden, ultraviyole ışık resimlerden uzak tutulmalıdır. Pigmentlerin ve boyaların solması, resmin renk dengesini etkileyecektir.

ASLA:

Yüzeyi solvent veya herhangi bir temizlik ürünü kullanarak temizlemeye çalışmayın. Temizleme sıvıları aslında kiri boyaya gömebilir ve yüzeyde kalıcı sıvı çizgilerine neden olabilir. Aslında, akrilik boyanızın yüzeyini temizlemek için su dahil herhangi bir sıvının kullanılması önerilmez. Bir resmi temizlemek için asla kuru veya nemli toz bezleri, sert kıllı fırçalar veya tüy tozları kullanmayın, çünkü iplikler kabarmış boya alanlarına takılabilir ve toz boyalar boyayı çizebilir. Herhangi bir spreyi, cilayı vb. doğrudan bir tablonun üzerine püskürtmekten kaçının.

YAPIN:

Yüzey tozunu üflemek için bir kutuda basınçlı hava kullanın. Başka bir teknik, bir vakumu yüzeyden uzak tutarken tozu uzaklaştırmak, birikintileri yakalamak ve çıkarmak için yüzeyi hafifçe fırçalamak için kuru, yumuşak bir samur fırça kullanmayı içerir. Resimlerinizden yüzey kirini nazikçe çıkarmak için hassas bir fırça kullanın. Resmi çarpmamaya veya çizmemeye dikkat edin. Boya herhangi bir şekilde hasar görmüşse, tamamen tozdan kaçının.

Resminiz için en iyi ışık türü dolaylı güneş ışığı, gömme aydınlatma ve halojen ışıklardır (ultraviyole değil).

Lütfen bunları Akrilik Taşlar için de uygulayın. 



AMİGURUMİLER

Amigurumilerin yıkama sıklığı, kullanımına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Eğer dekoratif amaçlı almadıysanız, kirlenme sıklığı artacaktır. Kirli/tozlu olduğunu düşündüğünüz vakit yıkamalısınız. Ürünlerimde her zaman %100 Koton ya da %50 Koton, %50 Sentetik/Akrilik kullandığım için makinede yıkayabilirsiniz. Fakat bunu lütfen en düşük devir ve en düşük ısı ayarında yapmaya özen gösterin. Kurutma esnasında lütfen nazik davranın ve mandal vb şeyler kullanmayın. Eğer kendiniz temizlemeyi düşünüyorsanız ipliklerin, dikişlerin gevşeme, tiftiklenme olasılıklarını bilerek çok dikkatli yaklaşınız. İz bırakabilecek temizlik ürünleriyle lütfen temizlemeyiniz.



İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZ DİLEĞİ İLE

SİZE VE SEVDİKLERİNİZE MUTLULUK GETİRSİN

Yorumlar